HERKEN JE KLASSIEKERS!

Herken je klassiekers!

Hoe vaak komt het niet voor dat je muziek hoort die je direct mee kunt neuriën, maar waarvan je geen idee hebt van wie het is. Denk maar aan de reclame van Silan Wasverzachter, waar de fles zo fraai vertraagd in een zachte stapel handdoeken viel. Met op de achtergrond dat prachtige “ta ta ta taaadaaam” (u hoort de klanken nu vast al in uw hoofd). Wie weet dat dat stuk ‘also sprach Zarathustra’ heet en gecomponeerd is door Richard Strauss in 1896? En dat het in 1968 weer gebruikt is als themamuziek in de film ‘2001: A Space Oddyssey’ en het daar grote bekendheid mee kreeg? U? Ja? Chapeau!

Wist u het niet? Dan is er voor u én voor iedereen die graag meer wil weten over klassieke muziek een clinic  die die leemte opvult: de Clinic Klassiek voor iedereen.

In de Clinic Klassiek voor Iedereen wordt de achtergrond van verschillende muziekstukken belicht. Daardoor gaat het veel meer leven. Zo leer je meer over de tijd en de omstandigheden waarin iets gecomponeerd is, wat voor mensen die beroemde componisten nu eigenlijk waren en welke relaties deze mannen (ja de beroemde muziekstukken werden bijna uitsluitend door mannen gecomponeerd) onderhielden en hoe deze van invloed waren op het werk.

Daarnaast wordt natuurlijk het verhaal belicht dat de componist met het stuk wil uitdragen, hoe de wisselingen en overgangen daaraan bijdragen en welke instrumenten om welke reden werden ingezet. Alleen als al die elementen op een juiste manier zijn samengevoegd wordt de ziel van de luisteraar geraakt. Zakdoekjes mee dus!

U merkt het, het wordt een bijzondere clinic! Wij hopen dat veel mensen zich op zullen geven. Wilt u zeker zijn van een plek? Geef u dan nu vast op! En neem vooral een vriend of vriendin mee, om zo samen de diepere gronden van de klassieke muziek te verkennen.

Graag tot ziens bij de clinic!

Clinic Klassiek voor iedereen (2 bijeenkomsten)

Data:                     Woensdag 14 december 2016

Donderdag 19 januari 2017

Aanvang: 20.00 uur

Prijs:                     € 25,– voor leden & € 40,– niet leden. (prijs voor 2 bijeenkomsten)

Betaling dient bij opgave, vooraf gedaan te worden.

 

Locatie:                 Sociëteit Het Pakhuys

De Kloksteeg 50

7101 GS  Winterswijk

De clinic wordt gegeven door Wouter Schmidt.

Opgave

Opgeven kan per mail bij Tineke van der Linden: info@societeithetpakhuys.nl. Van haar ontvangt u alle betalingsgegevens. Zodra het bedrag is overgemaakt is de reservering definitief.

Opgeven uiterlijk 2 december.

*De clinic zal alleen doorgaan bij voldoende belangstelling!

Wouter Schmidt

Wouter Schmidt kent de muziekwereld op zijn duimpje. Hij heeft aan het conservatorium gestudeerd en daar het diploma Uitvoerend Musicus Viool behaald. Ook heeft 2 jaar Muziekwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, alvorens als violist bij het Gelders Orkest aan te treden.

Nu is muziek maken een prachtig vak dat hij vol passie uitoefent. En die passie brengt hij ook graag over op anderen. Dat doet hij met name tijdens muziekreizen, waarbij hij zijn gasten meeneemt naar plaatsen waar de Klassieke muziek geboren is om daar vol enthousiasme te vertellen over componisten, artiesten en muziekstukken. Het hoe en waarom wordt door hem geduid, evenals de plek die het in de historie van de klassieke muziek inneemt.

Voor meer informatie over Wouter Schmidt kun je kijken op: http://www.wouterandfriends.nl

wouter